Trwa ładowanie...
d1nczkh
09-07-2017 11:54

Malinowy sos na słono

Przepis

Malinami możemy cieszyć podniebienie od lipca do końca sierpnia. Zazwyczaj dodajemy je do ciast, koktajli, deserów, ale czy kiedykolwiek jadłeś maliny na słono? Mamy dla ciebie przepis na pysznego łososia w sosie na bazie malin.

d1nczkh
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Źródło: 123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Składniki

łosoś (filety lub dzwonki),
200 g malin,
łyżeczka oliwy z oliwek,
łyżeczka miodu,
odrobina musztardy,
odrobina octu balsamicznego lub jabłkowego,
tymianek,
sól i pieprz do smaku.

Przepis

Łososia oczyść, oprósz delikatnie solą oraz pieprzem i zawiń w folię aluminiową. Paczuszki wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 20-25 minut.
Kiedy ryba piecze się w piekarniku, wrzuć do garnka maliny oraz pozostałe składniki i dopraw je pieprzem. Całość podgrzej. Po upływie kilku minut otrzymasz pyszny, aromatyczny sos, którym polej łososia. To danie idealnie komponuje się z gotowanymi szparagami.

Zobacz także wideo: Jak myć warzywa i owoce? Sprawdź, jak to robić, aby spożywać produkty bez zanieczyszczeń

Malinowy sos na słono
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1nczkh
d1nczkh
d1nczkh
d1nczkh
Więcej tematów
d1nczkh