Kurczak bazyliowy
- 50 dg fileta z kurczaka
- 50 dg marchwii
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 kubek śmietany
- bazylia
- sól, pieprz
- kostka bulionu drobiowego
- 1 łyżka mąki
Mięso pokroić w grubą kostkę. Marchew i cebulę obrać i pokroić w plastry. Czosnek obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i smażyć około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać warzywa i smażyć razem jeszcze około 3 minut. Dodać bulion i śmietanę i krótko gotować. Zagęścić sos mąką. Zmniejszyć ogień i dusić jeszcze około 10 minut. Dodać bazylię i doprawić do smaku.
Przepis dodał użytkownik laula2
Podziel się opinią
Komentarze