wp

Krokieciki z ryby - Przepis

Trwa ładowanie...
Krokieciki z ryby
Podziel się
Składniki
  • Ciasto:
  • Jajko
  • 3szkl. mąki
  • szkl. mleka
  • 2szkl. wody gazowanej
  • szczypta soli
  • Farsz:
  • 0,6 kg ryby(mintaj, panga, sola)
  • koperek
  • jajko
  • zabek czosnku
  • pieprz, kostka rosołowa
  • Do smażenia:
  • olej
  • jajko
  • bułka tarta
Przepis

Z wymienionych składników przygotować ciasto naleśnikowe .
Na patelni usmażyć naleśniki i odstawić do przestygnięcia.
Rybę obgotować w małej ilości wody dodając kostke rosołową a następnie zmielić . Do zmielonej ryby dodać jajko, koperek, zmielony ząbek czosnku(według uznania), pieprz. Wszystko dokładnie wymięszać na jednolitą masę.
Na kazdym naleśniku rozsmarować masę rybną i zwinąć w rulon, dobrze ścisnąć, aby pomiędzy naleśnikiem a farszem nie było przerwy. Przygotowane naleśniki z farszem rybnym pokroic z na krażki o grubości ok. 2 cm, tak jak kroi sie kopytka.
Pokrojone krażki obtaczac w jajku i bułtce tartej obsmażyc na patelni na złoty kolor. Podawac na ciepło z barszczem czerwonym

Przepis dodał użytkownik j.polaska

wp
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
wp
wp