Kotlety po parysku. Sekret tkwi w panierce

Wyglądają jak zwykłe panierowane kotlety, jednak są znacznie bardziej aromatyczne i soczyste. Najlepiej smakują w towarzystwie sałaty i podpiekanych ziemniaczków. Odrobina soku z cytryny i majonez dopełnią dzieła.

Kotlety po parysku. Sekret tkwi w panierceKotlety po parysku. Sekret tkwi w panierce
Katarzyna Gileta

Składniki

1 podwójny filet z kurczaka
2 jajka
papryka mielona słodka
czosnek granulowany
zioła prowansalskie
sól i pieprz
mąka
masło klarowane do smażenia

Przepis

Mięso pokrój na mniejsze części i lekko rozbij. Oprósz z obu stron papryką, czosnkiem, solą i pieprzem. Jajka wbij do miski i rozkłóć widelcem. Dodaj zioła prowansalskie i wymieszaj. Mąkę wysyp na talerz. Obtaczaj mięso w mące, a następnie w jajku i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawaj z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą. sma

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja