04-05-2009 (11:51)

Knedle z miesem mielonym - Przepis

Trwa ładowanie...
Knedle z miesem mielonym
Podziel się
Składniki
  • kg ziemniako
  • 25dag maki
  • 1 jajko
  • Farsz:
  • 400g miesa mielonego
  • 2 male cebule
  • 1 zoltko
  • 2 lyzki bulki tartej
  • sol, pieprz
Przepis

Farsz: Cebule obrac i drobno pokroic. Zrumienic na rozgrzanej patelni z odrobina oleju. Dodac mieso mielone i smazyc przez 5-10min. Ostudzic, wbic zoltko, wsypac bulke tarta, wymieszac. Przyprawic sola i pieprzem.
Ziemniaki ugotowac w mundurkach. Jeszcze gorace obrac ze skorki. Po ostudzeniu zemlec w maszynce do miesa.Wystudzona mase ziemniaczana wylozyc do miski. Wsypac make, wbic jajko. Zagniesc ciasto. Z ciasta uformowac walek o grubosci 3 cm, pokroic go w poprzek na male porcje. Z kazdego kawalka zrobic placuszek i klasc po srodku nadzienie. Zlepic kulke. Knedle wkladac do osolonego wrzatku. Gotowac tak dlugo az knedle zaczna wyplywac do gory.

Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne