Trwa ładowanie...
d1l7op9
Jola Caputa i jej przepisy na potrawy z resztek

Jola Caputa i jej przepisy na potrawy z resztek

Polacy nadal marnują mnóstwo jedzenia. Ale czytelnicy bloga Przepisy Joli i sama Jola Caputa są fanami dań robionych z resztek. Wzorem swojego ojca - restauratora, Jola wykorzystuje mięso czy warzywa pozostałe z poprzednich dni i przerabia je na pasztety. Świąteczne potrawy wekuje, robi z nich przetwory i podpowiada, że mrożenie dań nie jest najlepszym sposobem na zachowanie ich smaku i jakości.

Marnujemy My Polacy strasznie dużoRozwiń

Transkrypcja:

Marnujemy My Polacy strasznie dużo jedzą Nowości mówi że że jednak mamy też tam też dużo osób u nas mówi Przetwarzam to robię inaczej Masz doświadczenie mi się wydaje że czytelnicy Przepisów Joli nie marnują jedzenia Nie U was są takie przepisy na rzeczy z resztek Znaczy Dlaczego nawet to wiesz tam Tamtej pierwszej książka naczy się pierwszej książki o książce Właśnie że jak należy wykorzystać nam zostaje jakieś mięso z obiadu Następny dzień żeby Z tej tarczy Wszystko Wszystkie takie pozostałości żeby to nie wyrzucę na blogu są takie przepisy właśnie jakoś paszteciki takie Zrobimy to Kostkę więcej mamy 2 dni za oszczędzanie czasu To bardzo ważne bo mamy więcej czasu dla siebie I za te pieniądze fajnie nic nie wyrzucam jest Ja na przykład jak zawsze robimy na święta przede wszystkim więcej tego I zostaję To ja wykuje na przykład Karp Jak jest usmażony zostaje go więcej to robię zalewę Dajesz słoiki Dziękuję później mam karpia w zalewie Pierogi No to oczywiście 200 g mrożę rybę po grecku Też można zawekować ja jestem Jestem zwolenniczką wekowania nie mrożenia Ma zdecydowanie inny smak
d1l7op9
d1l7op9
Więcej tematów