Jaja faszerowane rybą wędzoną
Faszerowane jajka uwielbiam nie tylko od święta. zawsze przygotowuje je na rodzinne uroczystości i, uwierzcie mi, znikają ze stołu raz dwa.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Ugotowane jajka na twardo obrać ze skorupki i przekroić na pół. Wydrążyć żółtko, rozgnieść widelcem i połączyć z rozdrobnioną rybą wędzoną (wcześniej należy usunąć z niej możliwie wszystkie ości), posiekanym szczypiorkiem i odrobiną bułki namoczonej wcześniej w mleku (bułka sprawi, że farsz będzie bardziej sklejony) oraz sosem majonezowym. Farsz należy dokładnie wymieszać i za pomocą małej łyżeczki nakładać na białka rozłożone na talerzu.
Przepis
Na koniec przyozdobić natką lub szczypiorkiem.
Smacznego
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl