Trwa ładowanie...
LifeTube/Jaja w kuchni
15-03-2016 13:56

Haszu - danie prosto z Meksyku

Jeśli znudziły wam się klasycznego kebaby czy falafele warto przygotować haszu. Ten orientalny przysmak jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Możemy go serwować w wersji mięsnej oraz wegetariańskiej. Najlepiej smakuje podany na gorąco z tortillą lub naleśnikiem. Zobaczcie przepis.

d44b92c
d44b92c

Jeśli znudziły wam się klasyczne kebaby czy falafele, alternatywą będzie haszu. Ten orientalny przysmak jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Możemy go serwować w wersji mięsnej oraz wegetariańskiej. Najlepiej smakuje podany na gorąco z tortillą lub naleśnikiem. Zobaczcie przepis.

Składniki:

800g mięsa mielonego
3 cebule
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka chilli
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
2 ząbki czosnku
sól
olej do smażenia

Składniki na sos:

4 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany
starta skórka z limonki
ząbek czosnku

Do podania:

naleśniki lub tortilla
podłużne bułki

Przygotowanie:

  1. Cebulę smażymy na małym ogniu, aż zmięknie (około 10 minut), dodajemy czosnek, mięso, przyprawy i smażymy kolejne 10 minut.
  2. Łączymy wszystkie składniki sosu.
  3. Podajemy jako farsz do naleśników, tortilli lub podłużnych bułek.
d44b92c
d44b92c
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d44b92c
Więcej tematów