Trwa ładowanie...
02-09-2016 10:48

Grzyby w kuchni. Co warto z nich przyrządzić?

Przepisy na grzybowe dania przygotowała Anna Starmach.

d3fl4hw
d3fl4hw

Anna Starmach przygotowała dania z grzybami. Na stole pojawiły się penne z dynią i prawdziwkami, kajzerki z jajecznicą i rydzami, bruschetta z kurkami i steki z prawdziwkami. My polecamy pyszne grzybowe penne oraz bułeczki z jajecznicą.

Penne z dynią i prawdziwkami

Składniki:
300 g makaronu penne
200 g dyni hokkaido
200 g prawdziwków
świeża szałwia
oliwa z oliwek
mała cebula
00 ml śmietanki kremówki
30 g tartego parmezanu

Przygotowanie:
Dynię kroimy w drobną kostkę, przysmażamy na odrobinie oliwy aż zmięknie. Szalotkę drobno siekamy, grzyby kroimy w kostkę. Do przysmażonej szalotki dodajemy prawdziwki, po chwili dorzucamy dynię, szałwię i śmietankę oraz ugotowany makaron. Podajemy go z tartym parmezanem.

Kajzerki z jajecznicą i rydzami

Składniki:
4 bułki kajzerki
8 jajek
12 rydzy (same kapelusze)
3 łyżki masła klarowanego
2 ząbki czosnku
1 mała cebula
natka pietruszki

d3fl4hw

Przygotowanie:
Bułki przekrój, wydrąż środki i podpiecz w piekarniku. Na jednej patelni przygotuj jajecznicę, na drugiej rozgrzej masło, dodaj posiekany czosnek i cebulę, podsmaż umyte wcześniej i osuszone rydze. Kajzerki nafaszeruj jajecznicą wymieszaną z pietruszką , na wierzchu ułóż rydze. Podawaj od razu.

d3fl4hw
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3fl4hw
Więcej tematów