Grillowane roladki rybne

Obraz

Składniki

  • 4 filety z okonia (po 20 dag kazdy)
    • ? 2 cytryny
    • ? 20 dag pieczarek
    • ? 1 mala cebula
    • ? 1 i 1/2 peczka natki pietruszki
    • ? 2 lyzki oleju
    • ? 8 dag slodkiej smietany
    • ? 1 lyzka maki
    • ? po szczypcie soli oraz bialego pieprzu

Przepis

1. Filety umyc, osuszyc i skropic sokiem wycisnietym z cytryny. Odlozyc na 10 min.

Przepis

2. Oczyszczone pieczarki oraz obrana cebule drobno pokroic. Natke umyc, osuszyc i posiekac.

Przepis

3. Cebule podsmazyc na zloto na lyzce oleju, dodac pieczarki i dusic 15 min. Dodac smietane i natke, zagotowac.

Przepis

4. Make rozrobic odrobina wody, dodac do masy pieczarkowej, doprawic do smaku sola oraz pieprzem.

Przepis

5. Filety osaczyc, kazdy przeciac wzdluz na pol, posolic. Na filetach ulozyc mase pieczarkowa, scisle zwinac.

Przepis

6. 4 kawalki folii aluminiowej posmarowac olejem. Ukladac po dwie roladki, zawinac.

Przepis

7. Grillowac 15 min. Podawac z czastkami cytryny

Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja