Gołąbki inaczej - Przepis

Trwa ładowanie...
Gołąbki inaczej
Podziel się
Składniki
  • - 1/4 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • - 1/4 główki białej kapusty
  • - 1 czerwona papryka
  • - 3 łyżki ryżu
  • - 3 łyżki kaszy manny
  • - 1 jajko
  • - łyżka mąki
  • - kostka rosołowa
  • - puszka koncentratu pomidorowego
  • - łyżka śmietany
  • - sól, pieprz
  • - oliwa do smażenia
Przepis
  1. Kapustę i paprykę zetrzeć na grubej tarce, dodać mięso, jajka, ryż, kaszę mannę, jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować kotlety, obtoczyć w mące i obsmażyć.
  2. Następnie kotlety przełożyć do garnka, zalać wodą ( aby przykryła kotlety), wrzucić kostkę rosołową i dusić pod przykryciem około pół godziny.
  3. Dodać koncentrat pomidorowy, zaprawić mąka i śmietaną.

Przepis dodał użytkownik s-belata

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne