Faszerowane muszle makaronowe. Prosty przepis

Muszle makaronowe faszerowane mięsem mielonym to świetny pomysł na rodzinny obiad. Przepis jest bardzo prosty i szybki. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".

Faszerowane muszle makaronowe. Prosty przepisFaszerowane muszle makaronowe. Prosty przepis
Paulina Michalak

Składniki

  • muszle makaronowe ugotowane al dente
  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 cebula - pokrojona w kostkę
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz i cukier do smaku
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 2 garści żółtego sera startego na tarce

Sos pomidorowy:

  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 puszka pomidorów
  • sól, pieprz i cukier do smaku

Przepis

  • 2 garści żółtego sera startego na tarce.
  • Cebulkę podsmażyć na patelni, dodać mięso mielone smażyć często mieszając. Następnie dodać koncentrat i przyprawy wystudzić.
  • Po wystudzeniu dodać natkę pietruszki i żółty ser wymieszać i nafaszerować ugotowane muszle. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • Cebulkę zeszklić dodać pomidory doprawić do smaku i zblendować na gładki sos. Zalać nafaszerowane muszle i zapiekać w piekarniku około 30 min. w 180 stopniach na końcu posypać żółtym serem
Wybrane dla Ciebie
Nie pij tej kawy od razu po posiłku. Możesz mieć spore problemy zdrowotne
Nie pij tej kawy od razu po posiłku. Możesz mieć spore problemy zdrowotne
Wcale nie kurczak, kaczka czy szponder. Ewa Wachowicz gotuje rosół na innym mięsie
Wcale nie kurczak, kaczka czy szponder. Ewa Wachowicz gotuje rosół na innym mięsie
Polskie mamy wciąż podają dzieciom, a w Danii już dawno zakazano. Rujnuje jelita
Polskie mamy wciąż podają dzieciom, a w Danii już dawno zakazano. Rujnuje jelita
Wyglądają jak buraki, a smakują jak zwykłe ziemniaki. Dziś jest dobry moment, by kupić je na zapas
Wyglądają jak buraki, a smakują jak zwykłe ziemniaki. Dziś jest dobry moment, by kupić je na zapas
Na Wszystkich Świętych piekę aromatyczną szynkę. Jest mięciutka, soczysta i rozpada się pod widelcem
Na Wszystkich Świętych piekę aromatyczną szynkę. Jest mięciutka, soczysta i rozpada się pod widelcem
Do bigosu na 1 listopada dodaję 2 łyżki. Cudownie podbijają smak i nadają mu głębi
Do bigosu na 1 listopada dodaję 2 łyżki. Cudownie podbijają smak i nadają mu głębi
U nas wciąż mało popularne. Wzmacniają kości, poprawiają koncentrację, a jelita działają jak należy
U nas wciąż mało popularne. Wzmacniają kości, poprawiają koncentrację, a jelita działają jak należy
Wiele osób pije do obfitego obiadu. Czy faktycznie pomaga na trawienie?
Wiele osób pije do obfitego obiadu. Czy faktycznie pomaga na trawienie?
Pierwszy raz spróbowałem we Włoszech. Polowanie na promocję na to ciasto to już moja tradycja
Pierwszy raz spróbowałem we Włoszech. Polowanie na promocję na to ciasto to już moja tradycja
Marchewka jednak nie dla każdego. Oto kto powinien jej unikać
Marchewka jednak nie dla każdego. Oto kto powinien jej unikać
To najgorsze mleko do kawy. Obciąża trzustkę, zwiększa ryzyko nadwagi i chorób serca
To najgorsze mleko do kawy. Obciąża trzustkę, zwiększa ryzyko nadwagi i chorób serca
Śniadanie na mieście w najlepszych cenach. Trwa festiwal dla fanów śniadań na bogato
Śniadanie na mieście w najlepszych cenach. Trwa festiwal dla fanów śniadań na bogato