Trwa ładowanie...
d30yyik
Paulina Michalak

Faszerowane muszle makaronowe. Prosty przepis

Przepis

Muszle makaronowe faszerowane mięsem mielonym to świetny pomysł na rodzinny obiad. Przepis jest bardzo prosty i szybki. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".

d30yyik
3.5
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

zGotowana Paula
Źródło: zGotowana Paula
Składniki
  • muszle makaronowe ugotowane al dente
  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 cebula - pokrojona w kostkę
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz i cukier do smaku
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 2 garści żółtego sera startego na tarce

Sos pomidorowy:

  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 puszka pomidorów
  • sól, pieprz i cukier do smaku
Przepis
  • 2 garści żółtego sera startego na tarce.
  • Cebulkę podsmażyć na patelni, dodać mięso mielone smażyć często mieszając. Następnie dodać koncentrat i przyprawy wystudzić.
  • Po wystudzeniu dodać natkę pietruszki i żółty ser wymieszać i nafaszerować ugotowane muszle. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • Cebulkę zeszklić dodać pomidory doprawić do smaku i zblendować na gładki sos. Zalać nafaszerowane muszle i zapiekać w piekarniku około 30 min. w 180 stopniach na końcu posypać żółtym serem

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

Faszerowane muszle makaronowe. Prosty przepis
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
2
Share
d30yyik

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d30yyik
d30yyik
d30yyik
d30yyik
Więcej tematów
d30yyik