Faszerowane muszle makaronowe. Prosty przepis

Muszle makaronowe faszerowane mięsem mielonym to świetny pomysł na rodzinny obiad. Przepis jest bardzo prosty i szybki. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".

Faszerowane muszle makaronowe. Prosty przepisFaszerowane muszle makaronowe. Prosty przepis
Paulina Michalak

Składniki

  • muszle makaronowe ugotowane al dente
  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 cebula - pokrojona w kostkę
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz i cukier do smaku
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 2 garści żółtego sera startego na tarce

Sos pomidorowy:

  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 puszka pomidorów
  • sól, pieprz i cukier do smaku

Przepis

  • 2 garści żółtego sera startego na tarce.
  • Cebulkę podsmażyć na patelni, dodać mięso mielone smażyć często mieszając. Następnie dodać koncentrat i przyprawy wystudzić.
  • Po wystudzeniu dodać natkę pietruszki i żółty ser wymieszać i nafaszerować ugotowane muszle. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • Cebulkę zeszklić dodać pomidory doprawić do smaku i zblendować na gładki sos. Zalać nafaszerowane muszle i zapiekać w piekarniku około 30 min. w 180 stopniach na końcu posypać żółtym serem
Wybrane dla Ciebie
Rzadko gości w naszej kuchnni. Chroni serce i poprawia pamięć, dlatego jest idealny dla seniorów
Rzadko gości w naszej kuchnni. Chroni serce i poprawia pamięć, dlatego jest idealny dla seniorów
Mięso delikatne jak żadne inne. Ma mało tłuszczu, za to pełno białka i żelaza
Mięso delikatne jak żadne inne. Ma mało tłuszczu, za to pełno białka i żelaza
Wypij rano przed śniadaniem. Pomoże obniżyć cukier
Wypij rano przed śniadaniem. Pomoże obniżyć cukier
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Wiele osób zawija w ciasto i piecze, nie myśląc o konsekwencjach. Tak wpływa na organizm
Wiele osób zawija w ciasto i piecze, nie myśląc o konsekwencjach. Tak wpływa na organizm
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯