Faszerowane muszle makaronowe. Prosty przepis
Muszle makaronowe faszerowane mięsem mielonym to świetny pomysł na rodzinny obiad. Przepis jest bardzo prosty i szybki. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
- muszle makaronowe ugotowane al dente
- 250 g mięsa mielonego
- 1 cebula - pokrojona w kostkę
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz i cukier do smaku
- garść posiekanej natki pietruszki
- 2 garści żółtego sera startego na tarce
Sos pomidorowy:
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 1 puszka pomidorów
- sól, pieprz i cukier do smaku
- 2 garści żółtego sera startego na tarce.
- Cebulkę podsmażyć na patelni, dodać mięso mielone smażyć często mieszając. Następnie dodać koncentrat i przyprawy wystudzić.
- Po wystudzeniu dodać natkę pietruszki i żółty ser wymieszać i nafaszerować ugotowane muszle. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
- Cebulkę zeszklić dodać pomidory doprawić do smaku i zblendować na gładki sos. Zalać nafaszerowane muszle i zapiekać w piekarniku około 30 min. w 180 stopniach na końcu posypać żółtym serem
Zobacz też przepis na sałatkę gyros
src="https://d.wpimg.pl/48002593-294060670/salatka.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze