WP
WP

"Duński kociołek z indykiem w środku" - Przepis

Trwa ładowanie...
"Duński kociołek z indykiem w środku"
Podziel się
Składniki
  • - pierś z indyka, średniej wielkości
  • - dwie pory pokrojone w talarki
  • - 2 ząbki czosnku
  • - dwa duże pomidory obrone ze skórki, pokrojone w plastry
  • - szklanka kremówki
  • - starty ser mozzarella
  • -sól,pieprz
Przepis

Pierś indyczą kroimy na równe, 1cm plastry. Pora kroimy w talarki, czosnek siekamy.
Na patelni krótko obsmażamy kotlety na oleju. Przekładamy je na talerz, a na tym samym tłuszczu smażymy pora i czosnek.
Rondelek natłuszczamy, wykładamy na jego dno przesmażonego poa z czosnkiem. na tym układamy warstwę kotletów, a na nich plastry pomidorów. Posypujemy wszystko serem i zalewamy kremówką.
Pieczemy na 180 stC około 30-40 min.
Pysznie smakuje z białym ryżem!

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP