16-04-2008 (08:09)

Dorsz w warzywach - Przepis

Trwa ładowanie...
Dorsz w warzywach
Podziel się
Składniki
  • 4 filety z dorsza
  • 4 pory,
  • 3 marchewki
  • 2 łyżki oleju,
  • biały pieprz
  • 20 dag pieczarek
  • szklanka rosołu,
  • cytryna
  • nasiona słonecznika,
  • koperek
Przepis

Pory pokroić na talarki,a marchewkę na cienkie plasterki. Pory włożyć na 12 minut do osolonego wrzątku. Podsmażyć pieczarki, oprószyć solą i pieprzem. Przesmażyć marchewkę, podlać wodą, dusić 5 minut. Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Połowę porów wymieszać z marchewką i przelożyć do formy żaroodpornej. Ułożyć w niej filety. Przykryć mieszanką porów z pieczarkami. Posypać nasionami słonecznika. Zapiekać 20 minut. Gotowe danie posypać koperkiem.

Przepis dodał użytkownik julia313

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne