Dla dzieci parówki pod kołderką

Kupując parówki, zwracajmy uwagę na to, jaka jest w nich zawartość mięsa. Na szczęście, bez problemu dostaniemy w sklepach wędliny wysokiej jakości. Zapieczone z żółtym serem posmakują nawet największym niejadkom.

Dla dzieci parówki pod kołderkąDla dzieci parówki pod kołderką

Składniki

  • parówki,
  • ser żółty w plastrach,
  • kolorowa papryka,
  • kukurydza i ketchup do ozdabiania,
  • wyciskacz do czosnku,
  • naczynie żaroodporne.

Przepis

1. Ułóż parówki w naczyniu żaroodpornym.
2. Przykryj je do 3/4 plastrami sera.
3. Z zielonej papryki zrób ludzikom oczy.
4. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na ok. 20 minut.
5. Podczas, gdy parówki się zapiekają - z kolorowych papryk powycinaj kokardki.
6. Gdy parówki się zapieką - zrób serowe czuprynki za pomocą wyciskacza do czosnku.
7. Ozdób czuprynki kokardkami i zrób buźki z ketchupu.

Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości