Ciasto marchewkowe
- Z mąki, margaryny, cukru, jajka, żółtek, śmietany i proszku zagnieść ciasto.
- Włożyć na 30 minut do lodówki,a następnie rozwałkować na grubość ok. 1 cm, włożyć do blaszki.
- Piec przez 20 minut w temp. 180 C.
- Na ostudzone ciasto wylać przygotowane budynie, odstawić na 30 minut do lodówki, a następnie nałożyć konfitury i pozostawić w lodówce na około 2 godziny.
Białka ubić, dodać żółtka i olej.
Do marchewki i orzechów dodać masę jajową, mąkę wymieszaną z proszkiem, cukrem, sodę oraz cynamonem.
Wymieszać i wylać do blaszki.
Piec w temp. 150 C przez 45 minut.
Udekorować serkiem i orzechami.
Przepis dodał użytkownik oliwkowa
Podziel się opinią
Komentarze