Trwa ładowanie...
d2l1yio
18 kwietnia 2009, 20:38

Ciasto marchewkowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2l1yio
Składniki
  • Z mąki, margaryny, cukru, jajka, żółtek, śmietany i proszku zagnieść ciasto.
    • Włożyć na 30 minut do lodówki,a następnie rozwałkować na grubość ok. 1 cm, włożyć do blaszki.
  • Piec przez 20 minut w temp. 180 C.
    • Na ostudzone ciasto wylać przygotowane budynie, odstawić na 30 minut do lodówki, a następnie nałożyć konfitury i pozostawić w lodówce na około 2 godziny.
Przepis

Białka ubić, dodać żółtka i olej.
Do marchewki i orzechów dodać masę jajową, mąkę wymieszaną z proszkiem, cukrem, sodę oraz cynamonem.
Wymieszać i wylać do blaszki.

Piec w temp. 150 C przez 45 minut.

Udekorować serkiem i orzechami.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2l1yio
d2l1yio
d2l1yio
Więcej tematów
d2l1yio

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj