Trwa ładowanie...
d26lnsj
5 listopada 2008, 19:40

Chrzanowe cudo

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d26lnsj
Składniki
  • 5 kiełbas śląskich
  • 1 większa laska chrzanu lub dwie mniejsze
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
Przepis

Na patelni podgrzewamy olej. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Kiedy będzie zarumieniona wrzucamy do niej pokrojone na małe kawałki jajka. W międzyczasie obieramy chrzan i strugamy go tak jak struga się ołówek. Po około 10 minutach podsmażania dorzucamy do patelni zestrugany chrzan, posypujemy solą i pieprzem do smaku. Podsmażamy kolejne 10 minut. Na koniec przekładamy do półmiska i podajemy z chlebkiem. Życzę smacznego.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d26lnsj
d26lnsj
d26lnsj
Więcej tematów
d26lnsj

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj