Bułeczki z pizzowym nadzieniem

Drożdżowe bułeczki z wytrawnym farszem to świetna przekąska do szkoły, na wycieczkę lub spotkanie z przyjaciółmi. Jednak przygotowanie ciasta zajmuje sporo czasu, więc aby ułatwić sobie pracę, możemy sięgnąć po gotowe spody do pizzy. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

Bułeczki z pizzowym nadzieniemBułeczki z pizzowym nadzieniem
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 2 opakowania ciasta na pizze
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 100 g papryki konserwowej
  • 100 g szynki
  • 100 g sera żółtego
  • 1 żółtko jajka
  • olej do smażenia
  • pieprz, sól

Przepis

  • Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Smażę około 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą.
  • Paprykę konserwową oraz szynkę kroję bardzo drobno, łączę z grzybami. Chwilkę smażę, studzę farsz.
  • Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję do farszu.
  • Ciasto na pizze kroję na małe kwadraty, na każdym kawałku ciasta układam po łyżce farszu.
  • Brzegi ciasta zawijam do góry, zlepiam tak żeby powstały mi kule i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Żółtko roztrzepuję i za pomocą pędzelka smaruje wierzch ciasta.
  • Piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180 st. C.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja