wp

Bitki cielęce - Przepis

Trwa ładowanie...
Bitki cielęce
Podziel się
Składniki
  • 0,5 kg cielęciny ładnej
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oliwy do smażenia
  • sól, pieprz, 2 listki laurowe
  • 2 łyżki mąka do zagęszczenia
Przepis

Cielęcinę pokroić w plastry ok. 0,5-1 cm i delikatnie rozbić. Obsypać solą i pieprzem. Ostawić na chwilę. Na rozgrzanym oleju obsmażyć bitki z obu stron do momentu, aż delikatnie przyrumienią się. Do mięsa dodać bardzo grubo pokrojoną cebule i chwilę przysmażyć. Dodać liść laurowy i zalać wodą tak, aby mięso było zanurzone w wodzie do połowy. Dusić pod przykryciem ok. 1 godzinę. Jeśli woda odparuje uzupełnić braki. Mięso wyciągnąć na talerzyk, a sos przetrzeć przez sito (również cebulę). Mąkę rozprowadzić w 0,5 szklanki zimnej wody i zagęścić sos. Do sosu włożyć mięso

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

wp
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
wp
wp