wp

Zupa-krem z ryby

Trwa ładowanie...
Zupa-krem z ryby
Podziel się
wp
Składniki
  • 70dkg fileta rybnego
  • 2 średnie marchewki
  • pietruszka-kożeń
  • 2 duże ziemniaki
  • 3 ząbki czosnku
  • pół szkl.białego wytrawnego wina
  • pół cytryny
  • płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki
  • 2,5 l.wody
Przepis

Warzywa kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości,wybieramy cedzakiem i zostawiamy do ostygnięcia.W tym samym wywarze gotujemy rybę i także wyjmujemy by się nie porozlatywała.Ostygnięte warzywa miksujemy na krem i dodajemy do wywaru,wlewamy wino,sok z cytryny,koncentrat pomidorowy,przyprawiamy solą i peprzem,dodajemy wiciśniety przez praskę czosnek i zagotowujemy.Na 3minuty przed wyłączeniem dodajemy rozdrobnioną na spore kęski rybe,zdejmujemy z ognia posypujemy pietruszka.Smacznego!

Przepis dodał użytkownik Karolina

Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Podziel się na Facebooku
wp
wp
wp