wp
Warzywa korzeniowe najlepsze zimą

Warzywa korzeniowe najlepsze zimą

Warzywa korzeniowe stwarzają wielkie pole do popisu w kuchni, szczególnie zimą - można z nich zrobić zdrowe chipsy, zupę krem czy pieczone kąski. Swoje sposoby zdradza Marieta Marecka, blogerka kulinarna.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie

Przepis na chipsy warzywne

wp

Składniki:

  • ulubione warzywa korzeniowe: pietruszka, marchewka, pasternak, seler, burak,
  • olej rzepakowy,
  • suszone zioła: bazylia, estragon, oregano,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:
Warzywa dokładnie umyj, cienko obierz i pokrój w drobne, jak najcieńsze plasterki. Tak przygotowane warzywa skrop olejem, posyp ziołami, oprósz solą oraz pieprzem i wszystko wymieszaj w misce. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i poukładaj na niej plasterki warzyw tak, by nie stykały się. Wstaw je na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

wp
wp
wp
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.