wp
przepisy
22-06-2009 (22:56)

Sos grzybowy z suszonych grzybów

Trwa ładowanie...
Sos grzybowy z suszonych grzybów
Podziel się
wp
Składniki
  • grzyby suszone 1 garść
  • woda 1 szklanka
  • śmietana 3 łyżki
  • cebula 1 średnia
  • sól
  • pieprz
Przepis

Grzywy zalewamy na noc wodą, następnego dnia w tej wodzie gotujemy. Kiedy są już miękkie wyjmujemy z wywaru i kroimy na mniejsze kawałeczki. W międzyczasie podsmażamy na maśle pokrojoną w kostkę cebulkę. Jak się zeszkli wrzucamy pokrojone grzyby, wlewamy pozostały wywar. Dusimy jeszcze moment. Dodajemy rozmieszaną z odrobiną wody śmietaną. Doprawiamy do smaku i jasny sos grzybowy gotowy :)

Przepis dodał użytkownik coco_rosie

Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Podziel się na Facebooku
wp
wp
wp