Trwa ładowanie...
d215mfk
20-07-2008 19:02

Pomidory pod pierzynką

Przepis
3.1
(7 głosów)
Oceń:
d215mfk
Składniki
  • 5 średniej wielkości pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • ? szklanki majonezu
  • ? szklanki śmietany 18%
  • 4-5 ząbków czosnku
  • szczypiorek
  • 10-15 dag żółtego sera
Przepis

Pomidory umyć, osuszyć i pokroić ostrym nożem w plastry. Następnie ułożyć je na półmisku, posypać solą i pieprzem. Majonez wymieszać ze śmietaną i dodać do tego zmiażdżony czosnek. Całość wymieszać i powstałym sosem zalać pomidory. Szczypiorek umyć i osuszyć. Następnie pokroić i posypać nim sos. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach i posypać nim warstwę szczypiorku.

Schłodzić w lodówce.

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d215mfk
d215mfk
d215mfk
Więcej tematów
d215mfk