Trwa ładowanie...
d2wv426
06-02-2012 09:50

Biszkopt z ananasem

Przepis
2.9
(10 głosów)
Oceń:
d2wv426
Składniki
  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 20 dag cukru
  • 20 dag mąki
  • 1 łyżka octu
  • 4 łyżki wody przegotowanej zimnej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • Masa:
  • Sok z dużej puszki ananasów 565 g
  • 1 łyżka mąki tortowej
  • 1 łyżka cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 4 żółtka
    • Beza:
  • 4 białka
  • 20 dag cukru
  • 20 dag wiórek kokosowych
Przepis

Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania
kremowej konsystencji. Dodać żółtka, wodę wymieszaną z octem. Na
koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie
połączyć.
Temperatura piekarnika : 180 stopni
Czas pieczenia: 20-30minut

Masa:
Sok z dużej puszki ananasów uzupełnić wodą do jednej szklanki i na tym
ugotować budyń dodając jedną łyżkę mąki i jedną łyżkę cukru. 1
kostkę margaryny utrzeć z 4 żółtkami dodawać stopniowo ugotowany
budyń. Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę (odsączone ananasy).

Beza:
Białka ubić z cukrem, dodać wiórki i upiec na złoty kolor w temp. 180
stopni piec na papierze do pieczenia i ostudzoną beze położyć na masę.

Biszkopt+Masa+Beza

Przepis dodał użytkownik eluchap56

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2wv426
d2wv426
d2wv426
Więcej tematów
d2wv426