Trwa ładowanie...
d1kpcc2
18-06-2008 14:23

serduszka

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1kpcc2
Składniki
  • 3 żółtka ugotowane na twardo,
  • 5 dag cukru pudru,
  • 17,5 dag Kasi
  • 25 dag mąki,
  • 5 dag mielonych migdałów,
  • 10 dag galaretki malinowej lub pysznego dżemu,
  • 0,5 łyżeczki cynamonu,
  • szczypta soli,
  • cukier puder do posypania.
Przepis

Żółtka przetrzeć przez sitko ,wymieszać na stolnicy z cukrem pudrem, mąką, cynamonem i solą. Dodać Kasię, posiekać i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki.
Ciasto rozwałkowywać najlepiej po kawałku na oprószonej mąką stolnicy na grubość ok. 3 mm.
Wycinać foremkami serduszka wielkości mniej więcej 5 cm. W połowie serduszek wyciąć w środku mniejsze serduszka lub po prostu otworki. Układać na natłuszczonej blasze

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1kpcc2
d1kpcc2
d1kpcc2
Więcej tematów
d1kpcc2