Trwa ładowanie...
d40xhpw
10-02-2017 09:43

Sałatka z awokado i tuńczyka

Przepis
2.8
(8 głosów)
Oceń:
d40xhpw
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

www.daylicooking.pl
Źródło: www.daylicooking.pl
Składniki
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 papryczka chili
  • 160 g tuńczyka w sosie własnym
  • sól do smaku
  • 2 średnie ząbki czosnku
Przepis

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ. Przełożyć do miseczki. Dodać sok z cytryny i odsączonego tuńczyka. Wymieszać wszystko razem, lekko rozcierając.

Szczypiorek pokroić drobno, czosnek obrać i posiekać. Papryczkę przekroić wzdłuż, usunąć pesteczki, posiekać drobno. Wszystko razem dodać do awokado i tuńczyka, przyprawić solą i wymieszać dobrze.

Sałatka najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
Zobacz także: sycąca zupa pomidorowa z mięsnymi kulkami

Sałatka z awokado i tuńczyka
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

11

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d40xhpw
d40xhpw
d40xhpw
d40xhpw
Więcej tematów
d40xhpw