Trwa ładowanie...
18-01-2017 18:28

Rosół, którym zachwycił się Sting

Artur Moroz, szef kuchni i właściciel toruńskiego "Pikado", miał zaszczyt gotować dla Stinga. Muzyk był zachwycony toruńskim rosołem z gołębia, czym pochwalił się na swoim facebookowym profilu. Kucharz zdradził sposób na tę pyszną zupę, która urzekła gwiazdora.

d4i2d10
d4i2d10

Składniki na rosół:

  • 2-3 sztuki gołębia lub kuropatwy
  • 2 pęczki włoszczyzny (seler, pietruszka, marchew i por)
  • Ćwierć główki kapusty włoskiej
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 8 ziaren pieprzu
  • Sól do smaku

Przygotowanie:
Gołębie czyścimy i myjemy. Włoszczyznę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystko zalewamy zimną wodą, a kiedy nasz wywar zaczyna wrzeć, zmniejszamy ogień, dodajemy przyprawy i solimy. Rosół gotujemy ok. 5-6 godzin na bardzo małym ogniu. Pod koniec gotowania wyciągamy gołębie i obieramy mięso. Serwujemy je z rosołem, z dodatkiem lanego ciasta.

d4i2d10
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4i2d10
Więcej tematów