Trwa ładowanie...
d4i2247
Temat

mięso wołowe

Król restauracji w PRL-u. Sentymentalny wtorek: bryzol wołowy z pieczarkami
04-09-2018 11:32

Król restauracji w PRL-u. Sentymentalny wtorek: bryzol wołowy z pieczarkami

Dla osób, które nie wychowały się w PRL nazwa "bryzol" może brzmieć nieco egzotycznie. Obecnie danie to przeszło do lamusa i tylko czasem daje o sobie znać w barach, które serwują klasyczne potrawy z tego okresu lub wśród osób, które próbują "odświeżyć" dawne przepisy.

Klasyka polskiej kuchni. Wołowe zrazy polecają się na obiad
29-05-2018 15:23

Klasyka polskiej kuchni. Wołowe zrazy polecają się na obiad

Zrazy, choć nieco pracochłonne, sprawdzą się na rodzinny obiad. Rozpływające się w ustach mięso, smakowity farsz i aromatyczny sos. Do tego kluski śląskie lub gruba kasza i ulubiona surówka. Można sobie wyobrazić coś lepszego?

Antrykot z rozmarynem i tymiankiem
11-01-2017 10:31

Antrykot z rozmarynem i tymiankiem

Zobaczcie, jak przygotować soczyste mięso.

d4i2247
d4i2247
Więcej tematów