Trwa ładowanie...
d3tjzh2
Temat

miód pitny

6 pomysłów na wykorzystanie w kuchni miodu pitnego
29-10-2020 11:32

6 pomysłów na wykorzystanie w kuchni miodu pitnego

Polskimi miodami zachwycał się już podróżnik Ibrahim ibn Jakub, który w 966 roku przemierzał państwo Słowian. Do dziś w naszym kraju produkuje się znakomite napoje uzyskiwane w procesie fermentacji alkoholowej z brzeczki miodowej, czyli rozcieńczonego miodu pszczelego. Są nie tylko zacnymi trunkami, ale również… ciekawym dodatkiem do potraw.

Pszczelarz-templariusz zdradza sekrety pasieki. I dobrego polskiego miodu
18-03-2018 11:24

Pszczelarz-templariusz zdradza sekrety pasieki. I dobrego polskiego miodu

Z marynarza stał się pszczelarzem i pokochał ten fach miłością ogromną. Piotr Żurawicz swoje słodkie wyroby sygnuje nazwiskiem, bo wie, że zaufali mu klienci. Nam zdradza, co pszczoły robią zimą, jak świętują templariusze i o co chodzi z chińskim miodem.

Jakie przysmaki zawdzięczamy zakonnikom
09-01-2018 12:06

Jakie przysmaki zawdzięczamy zakonnikom

Za klasztornymi murami króluje nie tylko modlitwa i kontemplacja. Świadczy o tym długa lista cenionych do dziś przysmaków, których receptury wymyślili lub udoskonalili zakonnicy. Znajdują się na niej zarówno rozmaite napoje alkoholowe, jak i sery czy słodkie łakocie. W cyklu "Sentymentalny wtorek" prezentujemy zestawienie wszystkich przysmaków.

Gotowanie na ekranie: tarta flambee z miodem i gruszkami
13-09-2015 21:54

Gotowanie na ekranie: tarta flambee z miodem i gruszkami

Miód zwany płynnym złotem to produkt, który powinien znaleźć się w każdej kuchni. Nie tylko wykazuje właściwości prozdrowotne, ale uzupełni smak wielu dań. Doskonale komponuje się z tartą flambee na bazie ciasta chlebowego.

d3tjzh2
d3tjzh2
Więcej tematów