Trwa ładowanie...
db047ce
Temat

jagody acai

Liofilizowane produkty, które warto mieć w kuchni
21-03-2017 12:13

Liofilizowane produkty, które warto mieć w kuchni

Liofilizacja usuwa wodę z produktu przy użyciu niskich temperatur, dzięki czemu owoce, warzywa albo zioła zachowują oryginalny smak, naturalne wartości mineralne i witaminy. Ten proces znacznie zmniejsza również ilość bakterii chorobotwórczych, dlatego na pewno warto sięgać po tak przetworzoną żywność. Co warto mieć w kuchni?

Purpurowe smakołyki pełne zdrowie
06-06-2015 13:28

Purpurowe smakołyki pełne zdrowie

Jagody acai, porzeczka, aronia, jagoda kamczacka i owoce bzu czarnego to jedne z najbogatszych źródeł antyoksydantów - zawierają one o połowę więcej antyoksydantów niż inne jagody. Dieta zawierająca te owoce pomoże ochronić organizm przed chorobami przewlekłymi, np. chorobami krążenia i rakiem, oraz spowolni procesy starzenia się. Purpurowe jagody to znakomite źródło witamin A i C, które ważne są dla układu odpornościowego. Oto charakterystyka poszczególnych produktów i podpowiedzi, jak użyć ich w kuchni.

Acai - jagody o nieocenionym działaniu
20-05-2015 08:51

Acai - jagody o nieocenionym działaniu

Nazywane są "sekretem długowieczności" albo "odżywczym cudem". Niezwykłe właściwości owoców acai znane są od stuleci. Nieprzypadkowo znalazły się na szczycie rankingu "Ten Best Superfoods", czyli 10 najlepszych superproduktów. Ich wpływ na zdrowie jest wszechstronny. Co warto o nich wiedzieć i w jaki sposób je spożywać?

Super jedzenie na zdrowie
15-03-2011 13:32

Super jedzenie na zdrowie

Zdaniem ekspertów na miano "superfood" zasługuje wiele produktów żywieniowych. Jego zwolennicy przekonują, że włączając je do swojej diety możemy zapobiegać i walczyć z takimi chorobami jak alergie, bezsenność, depresja, nadciśnienie, cukrzyca, choroby serca a nawet nowotwory.

db047ce
db047ce
Więcej tematów