Trwa ładowanie...
d107zcs
28-06-2009 22:24

Paprykarz

Przepis
3.3
(3 głosy)
Oceń:
d107zcs
Składniki
  • - 2 pałki kurczaka
  • - łyżka mąki
  • - 1/2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
  • - 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • - szczypta czarnego pieprzu
  • - 1 mała cebula
  • - oleju do smażenia
  • - 1/2 puszki mieszanki macedońskiej Bonduelle
  • - 1 pomarańczowa papryka
  • - 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • - 1 łyżka pikantnego ketchupu
  • - 1 łyżka jogurtu naturalnego
Przepis

Wymieszać mąkę, pieprz, przypawę do gyrosa i paprykę w proszku. Każdą porcję kurczaka dokładnie obtoczyć w mieszance. Usmażyć kurczaka na rozgrzanym oleju, rumieniąc ze wszystkich stron. Pod koniec smażenia dorzucić posiekaną cebulę, całość zasmażyć, uważając, żeby cebula tylko się zeszkliła i wszystko przerzucić do rondla z grubym dnem. Mięso w rondlu podlać kilkoma łyżkami przegotowanej wody i dusić na niewielkim ogniu. Po 10 minutach dodać koncentrat, ketchup, odsączoną mieszankę macedońską i pokrojoną w paski paprykę. Gdy składniki zmiękną, dodać jogurt i ewentualnie doprawić do smaku. Sos gotować ok. 3 minuty na małym ogniu.

Przepis dodał użytkownik asieeenka03

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d107zcs
d107zcs
d107zcs
Więcej tematów
d107zcs