Trwa ładowanie...
d4m8w6e
19-05-2008 16:30

Łopatka

Przepis
3.0
(5 głosów)
Oceń:
d4m8w6e
Składniki
  • łopatka
  • cebula
  • czosnek
  • sól
  • papryka w proszku (łagodna)
  • margaryna
Przepis

Łopatkę pokroić na większe kawałki albo plastry, umyć posolić i odstawić. Rozgrzać trochę margaryny na patelni albo rondlu. Mięso położyć na tłuszczu. Posypać papryką. Cebulkę obrać i pokroić na kawałki i dać na mięso. Tak samo czosnek pokroić na kawałki małe albo wycisnąć. Wszystko dusić pod pokrywką. W razie gdy mięso się będzie przypalać można dolać troszkę wody. Można potem zrobić z tego sos, dodając rozmieszaną łyżkę mąki z śmietaną.

Przepis dodał użytkownik monicca-87

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4m8w6e
d4m8w6e
d4m8w6e
Więcej tematów
d4m8w6e