Trwa ładowanie...
d7ehl2v
04-10-2016 15:21

Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d7ehl2v
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • • Makaron Penne Rigate N 14
  • • 5 filecików anchois
  • • Pęczek bazylii
  • • Pół cebuli
  • • 1 ząbek czosnku
  • • 25 g orzeszków pinii
  • • Połowa pomarańczy
  • • 25 g rodzynek
  • • Pół cytryny
  • • Sól, pieprz
Przepis

Makaron gotujemy wg zaleceń producenta, czyli 8 minut, penne będzie miało idealną twardość oraz sprężystość.Na patelnię wlewamy oliwę uzyskaną z anchois i wrzucamy fileciki. Przesmażamy je, a następnie dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek.Potem dodajemy orzeszki pinii, rodzynki i łączymy wszystko z przygotowanym wcześniej makaronem. Całość mieszamy.Na koniec dorzucamy skórkę otartą z cytrusów oraz sok z połowy cytryny, aby uzyskać lekko kwaskowaty i świeży smak potrawy.Całość przekładamy na talerz i posypujemy listkami bazylii. Smacznego!

Przepis dodał użytkownik aneta

Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d7ehl2v
d7ehl2v
d7ehl2v
d7ehl2v
Więcej tematów
d7ehl2v