Trwa ładowanie...
18-06-2015 08:26

Gotowane na ekranie: placuszki z kaszy manny

Kasza manna to doskonały pomysł na pożywne śniadanie. Ale zamiast gotować ją na wodzie lub mleku i podawać w miseczkach, warto przygotować z niej pyszne, chrupiące placuszki. Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz w kuchni "Dzień Dobry TVN" zaprezentowali prosty przepis na taką przekąskę i wyjaśnili, jak prawidłowo gotować kaszę.

d3af52z
d3af52z

Miniplacuszki z serka homogenizowanego i kaszy manny z borówkami amerykańskimi oraz miodem

Składniki: 300 g serka homogenizowanego naturalny lub waniliowy, 200 g borówek amerykańskich, 10 łyżek kaszy manny, 1 łyżka cukru, 2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki oleju, 4 łyżki miodu, 1 pęczek świeżej mięty.

Przygotowanie: połączyć serek, kaszę mannę, cukier i cynamon, wymieszać i odstawić na 5-7 minut. Rozgrzać olej i nakładać łyżką placki. Smażyć z każdej strony po mniej więcej 30 sekund. Podawać po kilka placuszków posypać borówkami i polać miodem oraz udekorować listkami mięty.

d3af52z
d3af52z
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3af52z
Więcej tematów