Trwa ładowanie...
22-11-2016 14:12

Dziki ryż z wegańskim curry

Przepis poleca kolarz Czesław Lange.

d4amvkx
d4amvkx

Oprócz kolarstwa, jedną z pasji Czesława Langa jest zdrowa, wegańska kuchnia. Przygotował on kilka popisowych dań, które wspomagają oczyszczanie organizmu. Na stole pojawiły się takie dania, jak: zielony koktajl, zdrowe śniadanie i dziki ryż z wegańskim curry.

Dziki ryż z wegańskim curry

Składniki:
100 g dzikiego ryżu
świeży ananas pokrojony w kostkę
puszka mleka kokosowego 400 ml
1 duża łyżka oleju kokosowego
100 g suszonej żurawiny
100 g blanszowanych migdałów
łyżeczka curry
łyżeczka kurkumy
łyżeczka świeżego startego imbiru
2 duże ząbki czosnku

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy ananasa z dodatkiem przypraw i czosnku. Całość po kilku minutach zalewamy mlekiem kokosowym i dodajemy imbir. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na patelnię wsypać żurawinę i migdały. Dusić chwilę całość i podawać z odcedzonym ryżem oraz ulubioną sałatką.

d4amvkx
d4amvkx
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4amvkx
Więcej tematów