Trwa ładowanie...
abc gotowania
19-01-2016 09:37

Rozgrzewający krem pomarańczowo-marchwiowy

W zimowe, szare wieczory często dopada nas apatia. Jednym ze sposobów na zwalczenie chandry b będzie przygotowanie smacznych posiłków. Adam Kozanecki w kuchni „Dzień Dobry TVN” zaprezentował dania inspirowane słodkimi syropami. W jego menu pojawiły się sakiewki z drobiowym udkiem i pigwą, pomarańczowy krem rozgrzewający z marchwią, sałatka z ziemniaków oraz karnawałowy poncz. Zobaczcie przepis na pomarańczowy krem z marchwią.

d4725iq
d4725iq

W zimowe, szare wieczory często dopada nas apatia. Jednym ze sposobów na zwalczenie chandry będzie przygotowanie smacznych posiłków. Adam Kozanecki w kuchni "Dzień Dobry TVN" zaprezentował dania inspirowane słodkimi syropami. W jego menu pojawiły się sakiewki z drobiowym udkiem i pigwą, pomarańczowy krem rozgrzewający z marchwią, sałatka z ziemniaków oraz karnawałowy poncz. Zobaczcie przepis na pomarańczowy krem z marchwią.

Składniki:

1 duży ziemniak, 1 mała biała cebula, 9 marchwi, świeży korzeń imbiru, 100 ml śmietany kremówki, drobny szczypiorek, sól, pieprz, skórka z pomarańczy, syrop o smaku Imbirowym, masło klarowane, mąka pszenna, olej rzepakowy. Przygotowanie:

Na maśle przesmażamy cebulę i 8 marchwi. Przygotowujemy bulion z pozostałych warzyw, dodajemy przesmażoną cebulę i marchew, na niteczce zawieszamy przewleczoną skórkę z pomarańczy, tak by łatwiej było ją wyjąć z gotowego wywaru. Doprawiamy do smaku, na tarce ścieramy świeży imbir dodajemy do zupy. Całość mieszamy. Gotowy wywar blendujemy na krem. Dekorujemy kroplami śmietanki, posiekanym szczypiorkiem. Obieraczką ścinamy 1 marchew na paski. Delikatnie solimy, obtaczamy w mące i robimy chipsy jako dodatek do zupy.

d4725iq
d4725iq
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4725iq
Więcej tematów