Trwa ładowanie...
06-05-2015 08:51

Gotowanie na ekranie: wypieki z rabarbarem i paprykarze

Rabarbar to doskonały produkt do przygotowania słodkich przekąsek. Andrzej Polan i wokalistka Maja Hyży połączyli go z ciastem francuskim i przygotowali ciasteczka i batony z rabarbarem. Kucharz zaproponował również drożdżowe paprykarze.

dgnyg6e
dgnyg6e

Rabarbar to doskonały produkt do przygotowania słodkich przekąsek. Andrzej Polan i wokalistka Maja Hyży połączyli go z ciastem francuskim i zrobili ciasteczka oraz batony z rabarbarem. Kucharz zaproponował również drożdżowe paprykarze.

Paprykarze drożdżowe z rozmarynem

Składniki: ciasto: 1 kg mąki, 200 ml oliwy, 150 ml mleka, 300 ml wody, 1 łyżka cukru, 1 łyżka soli, 100 g drożdży. Farsz: 4 papryki czerwone, 2 cebule czerwone, rozmaryn świeży lub suszony, 100 g orzechów laskowych, jajko, pieprz i sól.

Przygotowanie: ze składników wyrabiamy ciasto drożdżowe i odstawiamy do wyrośnięcia. Na oleju podsmażyć pokrojoną drobno cebulę, dodajemy pokrojoną paprykę. Następnie rozmaryn, orzechy laskowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz wykładamy na drożdżowe placki i pieczemy w piekarniku w 200 stopniach C przez ok. 15 min.

x-news.pl/mp/WP Kuchnia

dgnyg6e

|

|
| --- |

dgnyg6e
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dgnyg6e
Więcej tematów