Trwa ładowanie...

Gotowanie na ekranie: Przepis na klasyczną szarlotkę

O tej porze roku jabłka w Polsce są najtańsze i najlepiej smakują. Warto więc przygotować z niej klasyczną szarlotkę. Jabłecznik czy szarlotka? Na pierwszy rzut wydaje się, że to ten sam placek, jednak Jerzy Sobieniak wyjaśnił czym się różnią. Do przygotowania szarlotki trzemy surowe jabłka i mieszamy je z cynamonem, natomiast z usmażonych jabłek przygotowujemy jabłecznik. Zobaczcie, prosty przepis na klasyczną szarlotkę.

d1vu3h8
d1vu3h8

O tej porze roku jabłka w Polsce są najtańsze i najlepiej smakują. Warto więc przygotować z nich klasyczną szarlotkę. Jabłecznik czy szarlotka? Na pierwszy rzut wydaje się, że to ten sam placek. Jerzy Sobieniak wyjaśnił, jaka jest między nimi różnica. Do przygotowania szarlotki trzemy surowe jabłka i mieszamy je z cynamonem, natomiast z usmażonych jabłek przygotowujemy jabłecznik. Zobaczcie, prosty przepis na klasyczną szarlotkę. Zachwyci znajomych i rodzinę.

d1vu3h8
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1vu3h8
Więcej tematów