Trwa ładowanie...
03-11-2015 09:07

Faszerowana papryka z ryżem z migdałami

Papryka ma czterokrotnie więcej witaminy C niż cytryna.

d3cqa9r
d3cqa9r

Papryka to często niedoceniane warzywo. Tymczasem ma niewiele kalorii i czterokrotnie więcej witaminy C niż cytryna. Paprykę można dodać niemal do każdej potrawy, a po podduszeniu czy pieczeniu nie straci cennych właściwości.

Faszerowana papryka to pyszne i szybkie danie dla niespodziewanych gości. Zwłaszcza, jeśli podamy ją z ryżem w niecodziennej wersji – z migdałami i suszonymi owocami. Dla smaku i koloru warto wymieszać ryż z kurkumą. Taki przepis polecają ekspert kulinarny, Mikołaj Rey oraz producent papryki, Łukasz Jankowski.

d3cqa9r
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3cqa9r
Więcej tematów