Trwa ładowanie...
banany
29-07-2016 15:37

Biszkoptowo-bananowe muffinki

Biszkoptowe spody, które znakomicie przyśpieszają tworzenia słodkich przysmaków dają spore pole do popisu w tej dziedzinie. Można z nich zrobić biszkoptowy tort, wykorzystać jako spód do sernika, a nawet przygotować szybkie bananowe muffinki. Taki deser można podać na ciepło z lodami.

Biszkoptowo-bananowe muffinkiŹródło: www.tanio-szybko-smacznie.pl
d2ci1dd
d2ci1dd

Biszkoptowe spody, które znakomicie przyśpieszają tworzenia słodkich przysmaków dają spore pole do popisu w tej dziedzinie. Można z nich zrobić biszkoptowy tort, wykorzystać jako spód do sernika, a nawet przygotować szybkie bananowe muffinki. Taki deser można podać na ciepło z lodami.

Składniki:

1 spód biszkoptowy
3 miękkie banany
2 jajka
200 ml mleka
1 łyżeczka cynamonu
ok. 1 szklanki kropelek czekoladowych
lody waniliowe / śmietankowe lub bita śmietana

Spód biszkoptowy kroimy w kostkę. W dużej misce rozgniatamy banany na papkę i dodajemy jajka, mleko i cynamon. Całość miksujemy na gładką masę. Dodajemy pokrojony w kostkę biszkopt, mieszamy i zostawiamy na ok. 10 minut, aby biszkopt się namoczył. Dodajemy czekoladowe kropelki i mieszamy łyżką. Mieszanką wypełniamy sztywną formę na muffinki. Pieczemy przez 20 minut w 175 stopni C. Podajemy jeszcze ciepłe z lodami waniliowymi, śmietankowymi lub bitą śmietaną. Polewamy sosem czekoladowym lub roztopioną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą.

d2ci1dd

[

]( http://www.tanio-szybko-smacznie.pl/ ) Polecamy w wydaniu internetowym www.TanioSzybkoSmacznie.pl:

Wieprzowina ze szpinakiem i mango

d2ci1dd
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ci1dd
Więcej tematów