Trwa ładowanie...
24-12-2015 10:42

W święta dodajemy je aż do kilku dań. Sprawdź, co warto wiedzieć o grzybach

Wybierając się do sklepu po gotowy produkt, pamiętajmy, że na opakowaniu musi być atest

d4cve4e
d4cve4e

Dietetycy często przestrzegają przed ciężkostrawnymi grzybami, ale czy mają rację? Prawdziwki i pieczarki to grzyby lekkostrawne, są źródłem aminokwasów i białka. Najzdrowsze są boczniaki. By dłużej zachowały świeżość, przechowuj je w lodówce wraz z ogonkiem.

Jak kupować grzyby i jak sprawdzić, czy są świeże? Wybierając się do sklepu po gotowy produkt, pamiętajmy, że na opakowaniu musi być atest. Inaczej nie mamy pewności, że grzyby są jadalne. Sprawdźcie, który rodzaj dodać do pierogów czy kapusty.

d4cve4e
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4cve4e
Więcej tematów