Trwa ładowanie...

Jak odróżnić naturalną drożdżówkę od pełnej konserwantów?

Na potrzeby eksperymentu cukiernik Grzegorz Więckowski przygotował dwa rodzaje ciast – z naturalnych składników i z ulepszaczami.

d180f7x
d180f7x

Choć wyglądają bardzo apetycznie, to niejednokrotnie zawierają mnóstwo sztucznych barwników i konserwantów. Mowa o różnego rodzaju ciastach i ciastkach, w których często polewa nie jest czekoladowa, tylko czekoladopodobna, śmietana nie jest kremówką, a miksem białkowo-tłuszczowym, zaś apetyczna babka drożdżowa ma bardzo długą listę składników.

Cukiernik Grzegorz Więckowski pokazał, czym różni się prawdziwa drożdżówka od tej z barwnikami i innymi sztucznymi dodatkami. Na potrzeby eksperymentu przygotował dwa rodzaje ciast – z naturalnych składników i z ulepszaczami.

d180f7x
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d180f7x
Więcej tematów