Trwa ładowanie...
d3rdagf
21-05-2008 12:57

Indonezja

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3rdagf
Składniki
  • 200 g makaronu ryżowego (wstążki)
  • 1 pęczek dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g imbiru
  • 1 marchewka średniej wielkości
  • 100 g grzybków shiitake
  • 2 łodygi selera łodygowego
  • 100 g kiełków fasoli
  • 3 łyżki oleju
  • 6 - 7 łyżek sosu sojowego
Przepis

Makaron namoczyć przez 30 minut w dużej ilości osolonej wody. Dymkę umyć, pokroić razem ze szczypiorkiem w ukośne talarki. Czosnek i imbir pokroić w malutką kosteczkę. Marchewkę pokroić w słupki, grzybki pokroić w paseczki. Selery oczyścić i pokroić w plasterki. Kiełki opłukać i osączyć. W woku rozgrzać olej (może być też duża patelnia) i mieszając podsmażyć w nim czosnek, imbir i dymkę. Następnie dodać grzybki i resztę warzyw i podsmażać cały czas mieszając. Makaron osączyć i dodać do warzyw. Doprawić sosem sojowym. Jeszcze chwilę podgrzewać mieszając, aby warzywa przeszły smakiem sosu sojowego.

Przepis dodał użytkownik oxid1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3rdagf
d3rdagf
d3rdagf
Więcej tematów
d3rdagf