21-05-2008 13:29
Witaminka
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
- 2 rozdrobnione łodygi selera naciowego
- 4 pokrojone w pół plastry rzodkiewki
- ? szklanki pokrojonego w pół plastry ogórka
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu ryżowego
Przepis
Oliwę zmiksować z octem, przyprawić solą i pieprzem. Fasolę dokładnie opłukać z zalewy, osuszyć na durszlaku. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z przygotowaną marynatą, na kilka godzin odstawić w chłodne miejsce. Kilkakrotnie w tym czasie mieszać. Przed podaniem sałatkę obsączyć na sicie z nadmiaru marynaty. Podawać jako dodatek do mięs, wędlin, potraw z jajek.
Przepis dodał użytkownik oxid1
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.