Trwa ładowanie...
d21fn19
21-05-2008 13:29

Witaminka

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d21fn19
Składniki
  • 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
  • 2 rozdrobnione łodygi selera naciowego
  • 4 pokrojone w pół plastry rzodkiewki
  • ? szklanki pokrojonego w pół plastry ogórka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu ryżowego
Przepis

Oliwę zmiksować z octem, przyprawić solą i pieprzem. Fasolę dokładnie opłukać z zalewy, osuszyć na durszlaku. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z przygotowaną marynatą, na kilka godzin odstawić w chłodne miejsce. Kilkakrotnie w tym czasie mieszać. Przed podaniem sałatkę obsączyć na sicie z nadmiaru marynaty. Podawać jako dodatek do mięs, wędlin, potraw z jajek.

Przepis dodał użytkownik oxid1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21fn19
d21fn19
d21fn19
Więcej tematów
d21fn19