12-12-2014 14:56
Gęsta czekolada w słoiku na prezent
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- 140g czekolady mlecznej
- 28 sztuk marshmallows
- 1 szklanka kakao
- 1 szklanka cukru
Przepis
Pianki marshmallows rozkładamy na kratce do pieczenia, wyłożonej pergaminem i suszymy w piekarniku nagrzanym do 80 stopni C przez około 2h 15 minut. Po tym czasie, otwieramy piekarnik, wyjmujemy kratkę i studzimy pianki. Powinny stać się suche i twarde. Miksujemy w blenderze z dodatkiem 4 łyżek cukru, marshmallows mają mieć konsystencję proszku/mąki.Do słoika 750ml wsypujemy po kolei: cukier, kakao, marshmallows w proszku, drobno pokrojoną czekoladę. Zamykamy słoik, ozdabiamy według uznania :)[b]Do napisania na etykietce:[/b]Szklankę mleka zagotuj z 1/4 czekoladowej mieszanki. Gotuj 3 minuty, cały czas mieszając. Im dłużej gotujesz, tym gęstszą czekoladę uzyskujesz :)
Przepis dodał użytkownik foodcooklove.pl
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.