Trwa ładowanie...
d3tl3ge
02-12-2014 14:42

Sałatka z ciecierzycy z papryką, tuńczykiem i hiszpańskimi oliwkami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3tl3ge
Składniki
  • 2 szklanki gotowanej ciecierzycy, 2 pieczone czerwone papryki, 16 czarnych lub zielonych hiszpańskich oliwek, 1 lub 2 puszki tuńczyka w oliwie z oliwek, ocet winny, pieprz i sól.
Przepis

Umieść w salaterce gotowaną ciecierzycę, pieczoną czerwoną paprykę pokrojoną w paski, pokrojoną cebulę, hiszpańskie oliwki i tuńczyka. Przygotuj sos z trzech części oliwy i ½ części octu winnego. Posól. Dodaj sos do sałatki i wymieszaj delikatnie. Możesz również dodać kilka liści majeranku, oregano lub świeżej bazylii.

Przepis dodał użytkownik Ciecierzyca<3

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3tl3ge
d3tl3ge
d3tl3ge
Więcej tematów
d3tl3ge