Trwa ładowanie...
d195jez
10-10-2022 08:30

Pełnoziarniste naleśniki zapiekane z hummusem i wegeteriańskim paprykarzem

Przepis

Naleśniki w takiej wersji to doskonały pomysł na smaczny i zdrowy posiłek. Świetnie sprawdzą się na kolację lub lunch do pracy.

d195jez
2.3
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: Anna Shepulova
Składniki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki pszennej razowej
  • 1 słoik paprykarza wegetariańskiego z kaszą jaglaną
  • 1 słoiczek hummusu paprykowego
  • olej do smażenia
  • 3 łyżki śmietany
  • szczypta soli
Przepis
  • Wymieszać składniki ciasta na gładką masę. Następnie usmażyć cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
  • Naleśniki posmarować cienko paprykarzem i zwinąć w rulon. Ułożyć jeden obok drugiego w naczyniu do zapiekania. Trzy łyżki humusu paprykowego wymieszać ze śmietaną i posmarować po wierzchu. Zapiec w rozgrzanym piekarniki do 180 st. C przez 20 minut.
  • Naleśniki podawać z humusem jako sosem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pełnoziarniste naleśniki zapiekane z hummusem i wegeteriańskim paprykarzem
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d195jez
d195jez
d195jez
d195jez
Więcej tematów
d195jez