Trwa ładowanie...
d21vmxd
16-10-2014 16:27

Awokado nadziewane szpinakiem, kurkami i tymiankiem cytrynowym

Przepis
3.5
(4 głosy)
Oceń:
d21vmxd
Składniki
  • 4 awokado
  • 200 g kurek
  • 100 g szpinaku
  • jedna średnia cebula
  • sok z jednej cytryny
  • 4 gałązki tymianku cytrynowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki masła
Przepis

Wydrążamy awokado i powstały miąższ siekamy w kostkę, którą skrapiamy sokiem z cytryny. Przygotowujemy kurki: czyścimy, płuczemy i osuszamy. Pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle razem z kurkami. Czekamy, aż płyn się zredukuje. Następnie dodajemy szpinak i tymianek cytrynowy. Na sam koniec, łączymy to wszystko z wcześniej przygotowanym awokado i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Proponujemy serwować to danie na skórkach z awokado. Życzymy smacznego!

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21vmxd
d21vmxd
d21vmxd
Więcej tematów
d21vmxd