Trwa ładowanie...
d1vu3h8
07-10-2014 13:29

SAŁATKA Z KOLOROWYCH ZIEMNIAKÓW Z KOZIM SEREM I CZARNUSZKĄ

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d1vu3h8
Składniki
  • Po 200 g ziemniaków purpurowych, żółtych i fioletowych (truflowych)
  • 150 g sera koziego
  • ½ czerwonej lub żółtej papryki
  • 1 mała, drobno pokrojona cebula
  • 2 jajka ugotowane na twardo garść czarnych oliwek bez pestek
  • sól, czarnuszka do smaku
  • Sos:
  • sok z połowy cytryny
  • 6 łyżek oleju z pestek dyni lub oliwy
  • 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę
  • 2 łyżeczki cukru
Przepis

Wszystkie ziemniaki umyć, gotować razem na parze lub w wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Połączyć z pokrojoną papryką, jajkami i serem. Dodać sól, czarnuszkę, oliwki i sos, delikatnie wymieszać.Sos:Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.Wszystkie ziemniaki umyć, gotować razem na parze lub w wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Połączyć z pokrojoną papryką, jajkami i serem. Dodać sól, czarnuszkę, oliwki i sos, delikatnie wymieszać.Sos:Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.Wszystkie ziemniaki umyć, gotować razem na parze lub w wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Połączyć z pokrojoną papryką, jajkami i serem. Dodać sól, czarnuszkę, oliwki i sos, delikatnie wymieszać.Sos:Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Przepis dodał użytkownik Lidia

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1vu3h8
d1vu3h8
d1vu3h8
Więcej tematów
d1vu3h8