Trwa ładowanie...
dlv6l3u
20-05-2008 16:09

Łabędzi puch

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
dlv6l3u
Składniki
    • KREM DO ŚRODKA
    • 2 duże czerstwe bułki
    • 3 szklanki mleka
    • pół szklanki cukru
    • 1 torebka cukru waniliowego
    • 10 dag wiórków kokosowych
    • kostka masła
    • kieliszek ajerkoniaku lub inny alkohol
      • MASA NA WIERZCH
    • 4 łyżki masła
    • 2 łyżki mleka
    • 10 dag wiórków kokosowych
    • mniej niż pół szklanki cukru
Przepis

Upiecz biszkopt z jakiegos przepisu

Czerstwe bułki zalać dwiema szklankami mleka. W garnku zagotować szklankę mleka, cukier, cukier waniliowy. Dodać rozmoczone bułki i wiórki kokosowe. Gotować na małym ogniu około 15 minut, aż zgęstnieje. Ostudzić i utrzeć z kostką masła. Można dodać kieliszek ajerkoniaku.

Masło rozpuścić, dodać mleko, wiórki kokosowe i cukier. Kokos przyrumienić na złoty kolor. Gdy wystygnie nałożyć na wierzch. Można polać polewą.

Przepis dodał użytkownik Tysia

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dlv6l3u
dlv6l3u
dlv6l3u
Więcej tematów
dlv6l3u