20-05-2008 16:09
Łabędzi puch
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- KREM DO ŚRODKA
- 2 duże czerstwe bułki
- 3 szklanki mleka
- pół szklanki cukru
- 1 torebka cukru waniliowego
- 10 dag wiórków kokosowych
- kostka masła
- kieliszek ajerkoniaku lub inny alkohol
- MASA NA WIERZCH
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki mleka
- 10 dag wiórków kokosowych
- mniej niż pół szklanki cukru
Przepis
Upiecz biszkopt z jakiegos przepisu
Czerstwe bułki zalać dwiema szklankami mleka. W garnku zagotować szklankę mleka, cukier, cukier waniliowy. Dodać rozmoczone bułki i wiórki kokosowe. Gotować na małym ogniu około 15 minut, aż zgęstnieje. Ostudzić i utrzeć z kostką masła. Można dodać kieliszek ajerkoniaku.
Masło rozpuścić, dodać mleko, wiórki kokosowe i cukier. Kokos przyrumienić na złoty kolor. Gdy wystygnie nałożyć na wierzch. Można polać polewą.
Przepis dodał użytkownik Tysia
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.